Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Back Your Home
Pinky World
Diary ~~ Mustache ~~ Linkies ~~ Shout



-WE ARE FAMILY-
Sunday, 10 February 2013 | 2 comments
Rindu rasa hati ni dekat blog :) SEE ~ Blog Wawa dah baru :P
Okayy , hari ni topik Wawa adalah " WE ARE FAMILY " bukan " WE ARE YOUNG " tau :D 
We are family ni Wawa nak cerita pasal Hamba-2 Tuhan yang Wawa Kenal . Ramai yang Wawa kenal tapi tak semua Wawa cerita k :)
So , Kau orang kena baca dari atas sam.........pai........ bawah k . Wawa harap kau orang yang baca Enjoy lhaa ae :*


Hamba Tuhan yang Pertama Wawa Kenal ialah .......... NORSYAFIERA anak kepada hamba tuhan yang bernama LATIFI :D 
Heeee ~ Ni kalau dia baca marah tak ?? Arghhh ! Lantakk lha , peduliii ape .
Kenapa dia yang pertama ? Sebab dia adalah Sahabat merangkap kepada Twins Wawa merangkap kepada orang yang Wawa dah anggap macam adikk Wawa cause Dia lahir bulan November :) 
HAH ! Eyra yang sebelah Kiri , Yang kanan tu Wawa . tak tahu-2 lagi ke? Haduiiii aiii ~_~
Wawa sayang Dia ni sangat-2 tau . Ehh-2 bukan Lesbian ae ~ Hahaha . Wawa dengan Dia selalu kongsi Masalah , Tak kisahlha besar or kecikk . Suka duka kita orang kongsi sesama . Kita orang ada banyak persamaan tau . Nak tahu ape ? Contohnya , kita orang punyai suara yang sama , rupa yang seakan-2 sama , perangai yang sama , CUMA ada 2 yang lain . HEHHEHE ~ Eyra mata Sepet , Wawa mata Bulat , Eyra kemetot sikit , Wawa tinggi sikit . Tapi tapi tapi , Wawa tengok dia dah tinggi sikit tau . Bagus-2 .
FOR EYRA - THANKS CAUSE BE MY FRIENDS FOR 4 YEARS . EYRA ADALAH KAWAN YANG PALING TRIPLE PALING  WAWA SAYANG . WAWA DAH ANGGAP EYRA LEBIH DARI SAHABAT AND WAWA PUN DAH ANGGAP FAMILY EYRA MACAM FAMILY WAWA :') 
( terharu ) WAWA HARAP SANGAT HUBUNGAN PERSAHABATAN KITA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT DUNIA AKHIRAT (y) IN SYA ALLAH , KALAU EYRA ADA MASALAH WAWA AKAN TOLONG  SELAGI WAWA MAMPU TOLONG . SAYANG KAU SEPET :* HANYA DENGAN INI SAHAJA WAWA MAMPU BALAS PERSAHABATAN KITA . JANGAN JADI MACAM DIAORANG YANG TAK RETI NAK MENGHARGAI . WAWA DOAKAN YANG TERBAIK UNTUK EYRA :) 


Hamba yang Kedua pula ialah......AMIRA SOFEA anak kepada hamba tuhan yang bernama FADHIL :D 
Wawa and Eyra rapat dengan Myra sejak Tahun 2012 ( Last Year ) . Dia ni pun Wawa dah anggap macam Family Wawa . Love you Gemokkkkk ! 
Hah !! tu diaa ~ OPPA GANGNAM STYLE . Hahahahha :D
Myra ni kalau nak tahu Gila sikit . Dia kalau dah ketawa , Mak Dato punya lhaa macam apee . Ketawa kalau tahu penat tak ape lha jugakk . Ni tak , ketawa kalau boleh nak sampai rumah xD 
FOR MYRA - THANKS TOO CAUSE BE MY NEW FRIENDS :) WAWA PUN HARAP HUBUNGAN PERSAHABATAN KITA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT  DUNIA AKHIRAT :* WAWA HARGAI PERSAHABATAN YANG BARU KITA JALINKAN :) 




Hamba yang Ketiga pula ialah .......Aniez Shafinaz :) Maaf ~ Wawa tak tahu nama Father dia lhaa .
But , it`s okayy lhaa . Best kawan dengan Dia ni . Suara dia sama macam Myra . First time dia dengar suara Wawa , macam orang kena HISTERIA . Hahahhaha :D Ape pun tak bolehh ~ 
Ni lha Aniez :) Cantikk kan dia . Mohh kita kenal dengan dia ~ SORRY Aniez , Wawa tak banyak cerita pasal Aniez , Cuse kita kan baru je kenal . IN SYA ALLAH , nanti Wawa cerita lagi pasal Aniez and Kengkawan Wawa yang lain ;) Love you Darl .


So , ni khas untuk Kyorang . Terimakasih # WawaKamal #


SUNYI
Friday, 15 June 2012 | 0 comments


Jumaat:15/06/2012 

Sejak kebelakangan ni aku rasa sunyi sangat . Sunyi sangat-sangat . Dah berapa hari tak massage dgn dia .
Kalau aku hantar massage pun dia macam nak tak nak je balas massage aku .
aku tak tahu lah kenapa . Mungkin dia marah dekat aku kot ? Tapi ..
apa aku buat dekat dia ? 

Aku rindu dekat dia . Rindu Setengah Mati tahu tak . kadang-kadang aku boleh jadi gila pikir pasal dia .
sampai aku tak makan tau ;(
Aku rindu nak massage dgn dia , rindu dgn suara dia , rindu nak dengar dia ketawa . rindu dengan gurauan dia . Semua tentang dia aku rindu . Mana dia PERGI ???? 
MANA ???

Sayang ? kemana awak mehilang ? dimana diri awak yang saya kenal dulu ? awak tahu tak saya rindu gila dekat awak . Tolonglah jangan buat saya macam ni . Kalau saya ada buat salah dekat awak , saya mintak maaf sangat-sangat . saya tahu saya ni tak sempurna macam orang lain .
Tapi saya dah cuba untuk jadi yang sempurna . 
Kembalilah Sayang .
I MISS YOU SO MUCH !
Macam ni lah saya menunggu awak setiap hari ;(



Hatiku Milikmu - Part 1
Saturday, 5 May 2012 | 0 comments

Ahad:06/05/2011- Hyee kawan-kawan . Apa khabar ? Sihat ? Harap semua sihat macam biasa ye . Hari ini aku nak luahkan satu cerita tentang sepasang kekasih . Hope semua enjoy dengan cerita ni . 




Mengisahkan tentang seorang gadis dan pasangannya . Mereka berkenalan dilaman sesawang FACEBOOK . Bermula dengan perkataan " Hye " dan dibalas dengan perkataan " Hye Back " rasa macam mereka ni dah kenal lama . Dengan hanya bersoalankan " Asal mana ? Nama penuh siapa ? Umur brape ? " mereka semakin rapat . Kenal antara satu sama lain , cuba fahami hati budi masing-masing . Gadis ni happy sangat . Tak terbayang apa perasaan si gadis . Chatting punya Chatting , Bergurau senda sama-sama , sampailah pada tarikh 26/November/2011 . Mereka pun bersama . Tarikh ni sangat bermakna bagi si gadis . Dan tak akan sesekali si gadis lupakan . 

Hari semakin hari pun berlalu . Mereka hanya berhubung melalui facebook . Sebab , masa itu si gadis tak pakai Handphone . Perkataan " Biy sayang Bby " " Bby sayang Biy jugak" selalau mereka ungkapkan . Setiap kali kalau si gadis rindu akan pasangannya , gadis itu akan tatap gambar pasangannya . Dan si gadis tak pernah lupa untuk tinggalkan pesanan di Wall Fb . Bila dilihat-lihat , mereka ni Sweet sangat macam Gula-gula . Pada masa yang sama jugak , Si gadis dan pasangannya tempuh pelbagai masalah . Ada saja yang tak kena . Tetapi , si gadis ni tak pernah putus asa . Gadis ni mempunyai Hati yang sabar , tabah menempuh dugaan dan dia akan ikut kata hatinya . 

Suatu hari , gadis mendapat satu berita yang sangat sedih . Apabila , dia mendapat tahu daripada kawan rapatnya yang pasangannya mempunyai hubungan dengan kawannya sendiri . Sakit dihati gadis ni tak ada siapa yang tahu malainkan si gadis dan tuhan sahaja yang tahu . Keesokkan harinya , si gadis luahkan apa yang dia rasa pada pasangannya . Pasangannya cuba menjelaskan semuanya . Pada mulanya , si gadis tak nak mendengar penjelasan itu , tapi hati si gadis berkata " bagilah dia peluang untuk jelaskan semuanya " . Pasangannya pun menjelaskan apa yang berlaku , dan meminta maaf . Dengan hati terbuka gadis ini pun memaafkan pasangannya . Sejak hari itu , Hubungan mereka kembali seperti biasa . Bergurau senda , Merajuk anta satu sama lain . Mengada-ngadakan =D 

Gaduh-gaduh baik , Baik-baik gaduh . Itulah yang selalu terjadik dalam hubungan si gadis dan pasangannya . Gadis ni sangat sayang & cintakan pasangannya seperti si gadis sayang & cintakan dirinya , keluarganya dan jugak kawan-kawannya . Si gadis bagi kasih sayang sama rata . Tak ada yang beza . 
Boleh dikatakan jugak setiap malam si gadis ni menangis . Tapi dia tetap sabar dengan apa yang berlaku . 
Pasangannya pernah berkata " andai awak dah benci betul-betul dekat saya , awak cakaplah saya tak kesah " . Tak pernah terlintas lansung dekat dalam hati si gadis ni nak benci dekat pasangannya , Malah , rasa benci pun tiada . 

Sehinggalah hari semalam . Pada mulanya mereka happy sangat . Berbual , bergurau dalam telefon macam biasa . Tetapi bila dalam Fb , pasangannya macam marah dekat dia . 
Bila si gadis lihat pasangannya OnL , dia pun tunggu perkataan " Mummy " dari pasangannya . Tetapi tiada .
Si gadis mula berkata " Dah tak nak chat lagi ke ? " . Pasangannya pun membalas " Tak nampak " .
si gadis membalas lagi " Ouh okay , maklumlah busy sangat . Sampai awek pun tak nampak " . Pasangannya pun membalas lagi " A`ah " . si gadis pun berkata " Okayy , member Fb lagi penting kan . " then pasangannya pun menjawab " A`ah " ...
Dengan airmata yang membasahi pipi si gadis , dia pun berkata lagi kepada pasangannya " Andai kata suatu hari nanti saya pergi , saya harap ada orang yang akan bagi tahu awak yang saya sayang dekat awak dan saya minta maaf kalau selama ni saya buat awak rasa keseorangan " . 
Airmata si gadis jatuh seperti air hujan . Tak henti-henti . Sehinggalah , ayah si gadis melihat dia menangis . Ayah si gadis pun berkata " Kenapa adik menagis " si gadis tk berkata apa-apa . si gadis cuma berkata " Adik janji akan belajar rajin-rajin . adik akan tolong ayah dan ibu . Dan kalau ada rezeki , adik akan bawak ayah dengan ibu ketempat yang ayah dengan ibu nak pergi " ayah si gadis pun bertanya " tempat mana tu ? " Si gadis menjawab " Ke tanah Suci " .
 Dalam pada yang sama jugak , hati si gadis berkata " Awak , saya janji tak akan buat awak sakit hati dan saya nak awak tahu saya sayang awak sepenuh hati saya Noriman " . 




Terima Dugaan
Saturday, 18 February 2012 | 1 comments
                                                        ASSALAMUALAIKUM

Sabtu18/02/2012 : Aku happy bila tengok kau happy dengan dia . Aku tahu aku tak boleh bagi kau kegembiraan . Aku tahu kau dah BOSAN dengan aku . Kau sendiri yang cakap . Aku tak pernah larang kau untuk kawan dengan sesiapa pun . TAPI ..... cara kau berkawan dengan diaorang sangat menyakitkan hati aku . Aku rasa diri aku ni TAK BERMAKNA bagi engkau . dan aku rasa kau tak pernah HARGAI aku dekat dalam hati engkau . Kau sanggup tukar status relationship kau dengan aku jadi " It`s Complicated " . okay . Aku sedar siapa aku bagi engkau . Memang itu yang kau nak kan .  Kalau kau rasa kau lebih GEMBIRA dengan si dia , kau teruskan lah . Aku tak halang kau untuk berkawan dengan dia . Asalkan engkau sentiasa tersenyum setiap hari . " I LOVE THINGS THAT MAKE YOU SMILE " walaupun benda toe melukakan hati aku . Cuma satu aku nak kau tahu , aku tetap pegang pada Janji aku . dan Aku Sayang Kau Sangat-Sangat ***** ! Semoga engkau tersenyum selalu bila aku tiada disisi engkau (:

" Hargailah Orang Yang Kita Sayang Selagi Dia Ada Disisi "

SEDIH SEKETIKA "(
Tuesday, 13 December 2011 | 0 comments
   

Assalamualaikum ,
    hyee semua ! apa kaba ? sihatt ? alhamdullillah kalau sihatt ") amcam hari niyy ? GEMBIRA | SEDIH | MARAH or ape-2 lhaa . bgii aku semua hari yg akuu laluii semua SEDIH ~ kenapa ?? 
entahh lha . hurmmm .


okayy ! teross ke topicnyerr k ") biase lhaa , setiap hari selasa mesti ade cerita CINTA ELYSAA right ? akuu sukee tngokk citee toe . sweet jekk tngok FASHA & JOHAN berlakunn . "D sukee-2 ! tngh syokk-2 tengokk cite toee , adalhaa stu part niyy akuu dengar lguu dia teros menagiss "/ nk tau kenapa ? sebab , dia mainkan lagu yg my biyy pernah bagi at akuu . apa tajuknyer ?? tajukk nyer HATIKU MILIKMU . tibee-2 jekk aku menangiss . maybee sebab akuu rinduu at dia kortt . tapii tdii mase chat ngn dia , aku tngokk dia mcm xde mudd jekk ~ 
kenapa dengan engkau hari ni biyy ? akuu adee buat salah kerr ? kalau ade , akuu MINTAK MAAF sngtt-2 .. 


tadii lepass tngk cerita toee , akuu teros bukak lappy , connect celcom b.bnd , then teros search FACEBOOK ~ 
setiap kalii kalau akuu rindu , akuu bukk wall dia n TATAP pixca dia puass-2 ") sweet tk akuu ? weekk "P 
dan timee toe pulakk , akuu terbaca coment-2 dia at link yg dia share from  youtube . dy share sebuah lagu , tajukk lagu nyerr , DIRANTAI DIGELANGI RINDU ~ 
member dia punye coment TERSANGAT SANGAT-SANGT MENYAKITKAN hatii akuu . dan akuu bace dia punye coment jugakk ,, dia mcm tk hargaii akuu lnsungg . kenapa biyy ? dan masee toe jugakk , air mata akuu jatuh mcm hujan lebat . hatii akuu dh tk bolehh nk cakap apee lepas bace  coment dia "(
aptah lagi coment member dia ~ macam CILAKA ayat ! dia pikir akuu niy ape ! 


YA ALLAH YA TUHAN KU ~ KUATKAN DAN TABAHKAN LAH HATI HAMBA MU INI . KAU TUNJUK KAN LAH SEMUA KESALAHAN AKU DEKAT DIA YA ALLAH ~ HUKUM LAH AKU KALAU AKU ADA BUAT DEKAT DIA . 


EYMAN ~ saya tau saya tak sempurna macam orang lain . tapi saya bersyukur awak menerima saya jadi GF awak . if saya ada buat awak sakit hati , i`m very-very SORRY my dear . saya tak suka tengok awak sedih . nanti saya akan berasa bersalah . MAAF ye sayang ")


UNTUK MENCINTAIMU ") --> biyy ~ do you remember this song ? bby pernah bagi at biyy right ? for ur informetion . ONLY YOU IN MY HEART ~ tiada yang lain selain kamu my dear EYMAN AIMAN . and , bby dah MAAFKAN biyy pon ") I LOVE YOU SO MUCH !


S-eandainya ♥ ♥
E-ngkau ♥ ♥
L-ebih kenal ♥ ♥
A-akan diriku ♥ ♥
M-aka ♥ ♥
A-ku akan ♥ ♥
T-ersyum ♥ ♥

M-anis untukku ♥ ♥
A-ndainya engkau ♥ ♥
L-ebih tahu ♥ ♥
A-ku amat ♥ ♥
M-mencintaimu... ♥ ♥

#SELAMATMALAM# ")

I`M SORRY -,-
Saturday, 19 November 2011 | 0 comments
Assalamualaikum ~
  hurrmmm ! sory da lme lha xupdate blog niey ~ bz skitt .. soryy k ..

kenape koe xnk ckp at akuu yg slame ni koe xpuas aty at akuu ?? ssah ker nk ckap ? tk kann ..
hurrmmm ~ xpe lha akuu sedar sape akuu .. maybee akuu ni dilahir kn bukan tok kyowng sume kott .
akuu terima sumer toee ~ k , lau akuu ade uat salah at koe , awl-2 akuu MINTAK MAAF .. akuu xkesah koe nk maaf kn ke tkk .. akuu fahammm ~ 

bie , syggg mnx maaf sngt-2 at b .. sygg tau sygg lha org yg pling bnykk uat salahh ngn b .. sye xde niat pon nk uat cm toee . n sygg nk mnx maaf lau selama ni sygg bnykk skitkn aty b , tipu b semua toee . sygg pon xtau kenape sygg jdikk cm nii .. kdng-2 sygg pon terfikir , knape sygg leyy jdikk cm nii . kenape sygg ley jdikk bodo cm nii . hurmmm ~ sygg xkesahh b nk maaf kn ke tkk .. sygg boley trime dgn hati terbukaa (: walau pon b bnykk marah-2 at sygg , sygg tau b marah pon ade sebab .. tpii knape b mseh nk lagi ngn sygg nii ??? knape b xcrikk yg laen jekk ??
b ,, lau sygg nk uat stu permintaan boleyy tk ?? sygg mnx , b tolong lupe kn syggg .. sygg xnk tngk b sdeyy cm ni tiap harii .. okay b . LUPA kann sygg ae ~ anggap jek lha , hari-2 yg kite lalui toe hnye kenangan , MAAF lau sygg xckp ngn b sndrii , tpi sygg harap b bce blog ni suatu hari nnti bile b rse pelikk knape sygg senyap kn diri dari bie . .

and tokk kengkawann akuu jugakk ~ lau boleyy , akuu pon nk kyowng  lupe kn akuu .. yerr ! akuu mang xsempurna tokk kyowng sumee .. akuu mnx maaf sngt-2 at kyowng sume k lau akuu da bnyk uat slah at kyowng .. akuu hargai sngt-2 persahabatan kitee .. halal kn makan minum akuu k (: akuuu SAYANG kyowng semuaa ~

#TERIMAKASIH#


KENAPA SEMUA NIEY BERLAKU ?????????????
Saturday, 1 October 2011 | 0 comments
akuuuu BENCI,BENCI,BENCI dan BENCI ....
     akuuuu syg koe gile-2 , cnte koe sngt-2 niey koe uat at akuuu an .. okeee xpe ...
akuuu trime sume toee ... 

ye ! mang akuu still sygg an dy ,, tapi toe sume da xde pape .. dia pon da tau akuuu cple ngn koe ...
tapii knape sume ni berlaku ??? KENAPA ????  perhhh hye ~~~ uattt akuuu angin jekk annnn ...
yg paling akuuu trime ,, asal koe buang akuu dari listt friends koe ... ouhhh ye ~ akuu lupe ..
  hurmmm .. sokay lha ... sabar jek lha hati akuuu niey ~

awk.. sy tw awk masih sygkn nazmi. sy tngok kte pn makin berjaohan, sy dapat rase kn, perasan cinta awk pada sy memag da luntur.. cume 1 je sy mintak, awk jage diri leklok. jage ap yg sy jage awk dari dulu.. simpan utk org yg begelar suami, nk buat pape pn, igt yg 1.. iaatu ALLAH.. jgn lupe belajar rajin2. sy nk tgok awk berjaya.. sy xnk pape dari awk cuma sy xnk awk hanyut.. sy sygkn awk.. tp xpe la.. lau awk bahagia dengan die sy pn bahagia jugak.. :) pas nie, sy jnji xkn gangu awk lg. Sy tw awk benci kt sy. Sy harap sgt kte xkn jumpe lg pas nie. Assalamualikum awk.. ikhlas Amir.

niey lha mcg terakhir dri dy .. akuuu sdey sngt-2 .. n dy ad bgy lagu tok akuu .. dulu lgu dy pnh bgi jgk at akuu .. 

ummm ,, awk knape awk uat sye cm nie ??? please jgn tnggl kn sye .. sye syggg awk sngt-2 , cnte awk sngt-2 ...


lgu ni khas tok awk .. saat terakhir .. pas niey kite da xjmpe agyy .. so , take care .. assalamualaikum .. :,(


Older Post